Termeni si conditii

Acest site web www.cool-mania.ro (numit in continuare "SITE") este administrat de Media Leaders S.R.L. (numita in continuare “SOCIETATEA”), avand codul de inregistrare fiscala SK2023368787

SOCIETATEA depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SOCIETATEA precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De asemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante. 

 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:
 
UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda. 

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii firmei Media Leaders S.R.L..

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SOCIETATE si CLIENT 

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLINETUL este de acord sa efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

 

DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE. CONTRACTUL 

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca SOCIETATEA confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) sau telefonica din partea SOCIETATII catre CLIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

SOCIETATEA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.
Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre SOCIETATE.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre SOCIETATE sau un furnizor al acestuia.

OBIECTUL CONTRACTULUI. 

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre SOCIETATE. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SOCIETATE pe SITE.

PRETUL CONTRACTULUI. 

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre SOCIETATE, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, SOCIETATEA va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Pretul include TVA.

MODALITATEA DE LIVRARE

Produsele comandate se livreaza conform modalitatii de livrare aleasa de tine la inregistrarea comenzii.

Modalitatile de livrare oferite de noi sunt curier rapid GLS.

Termenul de livrare prin curier rapid este de 48-72 de ore, in functie de localitatea de destinatie.

 

MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. SOCIETATEA va emite catre CLIENT o factura/bon fiscal pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Cool-mania.ro va pune la dispozitie si plata in rate cu cardul 

Plata prin Card: Cu aceasta modalitate de plata, trebuie sa indeplinesti o singura conditie, sa ai un card valabil, Master Card, Visa, Visa Electron sau Maestro.Tranzactia este astfel securizata, iar datele tale personale ajung doar la banca, fara sa fie stocate altundeva. 

Plata prin transfer bancar:

RON Număr cont bancar: RO72 BREL 0005 6026 6524 0100
Cod SWIFT (BIC): BRELROBUXXX

Destinatar: Media Leaders s.r.o.

Plata in numerar: Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare, direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.

Ordin de plata:  Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii.

In afara de cazul in care este agreat de SOCIETATE si CLIENT diferit, SOCIETATEA se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre CLIENTI in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul CLIENTULUI.

SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferata CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

 

Politica de returnare

Produsele achizitionate la distanta (doar produsele comandate online si livrate prin curier) se pot returna conform O.U.G. 34/2014.
"Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14, in termen de 14 zile calendaristice incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator." 
Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare.

Art. 14, Alin. 3 din aceeasi lege mai sus mentionata spune astfel:
"Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor."
Media Leaders S.R.L. (www.cool-mania.ro) recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate

Media Leaders S.R.L (www.cool-mania.ro) va returna contravaloarea comenzii, nu mai târziu de 14 zile de la solicitarea de retragere / renuntare.  

Returnarile prin curierat rapid nu se vor face cu ramburs.
Indiferent de metoda de returnare aleasa, contravaloarea bunurilor se va face ulterior prin transfer bancar. 

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru contractele incheiate intre doua persoane juridice nu se aplica prevederile OUG 34/2014

In cazul in care un produs este neconform sau defect la primire, clientul poate solicita inlocuirea acestuia sau rambursarea contravalorii sale, inclusiv a taxelor de transport, in cazul in care un produs identic nu mai este disponibil pentru inlocuire. Produsul va fi inlocuit gratuit.In cazul in care clientul doreste returnarea contravalorii produsului neconform/defect desi exista posibilitatea inlocuirii, se vor aplica tarifele de mai sus, corespunzatoare renuntarii la cumparare.

Conditii generale de returnare (ambalarea produselor)

Produsele electronice sunt ambalate corespunzator de catre producator, cu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren, folii cu bule de aer, intocmai pentru a asigura produsului siguranta necesara pentru o functionare corespunzatoare dupa ce a fost transportat.
Produsele returnate in alte ambalaje decat cele oferite de producator, cu absolut toate protectiile necesare, sunt pasibile de deteriorari datorate transportului. Exista bineinteles posibilitatea unei ambalari bune, chiar daca nu mai este disponibil ambalajul original, care sa asigure produsului un transport corespunzator. Consumatorul trebuie sa se asigure ca ambaleaza corect produsul ce urmeaza a fi returnat.
Orice modificare a starii produselor sau a ambalajului acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce la aplicarea unor taxe de readucere a produselor la starea in care au fost livrate. Taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Costul returnarii produselor

Costul direct al returnării produselor este suportat de consumator.

In cazul in care la primirea produsului clientul a beneficiat de livrare gratuita, costul livrarii va fi adaugat cheltuielilor de returnare in cazul in care clientul doreste renuntarea la cumparare. De asemenea, in cazul in care produsul a fost achizitionat in cadrul unei promotii ce presupune achizitionarea  unui numar fix de produse pentru a primi un produs cadou sau o reducere, in cazul returnarii unuia din produse se va retine contravaloarea produsului oferit cadou sau a reducerii.

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind formularul de mai jos:

 

COMPLAINT FORM - (trebuie completat și trimis cu bunurile returnate - aplicați 2 ani garanție pentru defectele produselor)

WITHDRAW FORM - (trebuie să completați și să trimiteți mărfurile returnate până la 14 zile după primirea produsului)

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE 

SOCIETATEA respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor si se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra ofertei de produse si politica firmei.SOCIETATEA nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit. 

INFORMATII LEGALE 

RASPUNDEREA SOCIETATII.
SOCIETATEA nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE.
SOCIETATEA nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

SOCIETATEA nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre SOCIETATE a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

GARANTIE

Ce perioada de garantie au produsele comercializate pe site ?

Toate produsele comercializate pe SITE, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza garantie 24 luni. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Produsele achizitionate de catre persoane juridice beneficiaza de garantie 12 luni.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail [email protected]. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

CLIENTUL, în calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse Certificatului de Garantie, în caz contrar existând posibilitatea de a pierde garantia.

Am probleme cu un produs. Ce am de facut ?

Daca ai probleme cu un produs ce face obiectul garantiei este foarte simplu: contacteaza departamentul nostru tehnic din pagina de Departament Tehnic si furnizeaza datele de identificare ( numarul comenzii / numele / numar telefon / etc. ) cat si o descriere a lipsei de conformitate constatate. In cel mai scurt timp te vom contacta pentru.

Costul de transport tur-retur va fi suportat de expeditor (consumator / client).

Toate solicitarile privind lipsa de conformitate se vor rezolva in maxim 14 zile din momentul in care produsul se afla la noi in service. In cazul in care este necesara inlocuirea produsului, Cool-mania.ro o va face cu acelasi model sau datorita variatiei stocurilor cu un model similar cu aproximativ aceeasi valoare.

Termenul de garantie este din momentul livrarii produselor, conform datei mentionate in factura fiscala / chitanta / bon fiscal / extras bancar / etc.

Acceptarea in orice forma a produselor/serviciilor mentionate in acest document reprezinta acceptarea termenilor si conditiilor de vanzare mentionate in www.cool-mania.ro (inclusiv politica de returnare) . Prin acceptare se intelege, fara a se limita la, urmatoarele:  semnarea scrisorilor de transport curier., acceptarea termenilor si conditiilor in momentul comenzii, etc.

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

SOCIETATEA respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra ofertei de produse si politica firmei.SOCIETATEA nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA. 
Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a SOCIETATII. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, paginile complete ale SITE-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.  

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale 
Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

SOCIETATEA inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de catre vizitator/UTILIZATOR/CLIENT. 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SOCIETATEA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII.  

SOCIETATEA respecta dreptul la confidentialitate datelor fiecarei persoane care acceseaza SITE-ul.

SOCIETATEA nu va colecta date personale despre UTILIZATORI/CLIENTI (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) (numite in continuare "Date Personale") exceptand situatia in care UTILIZATORII/CLIENTII insisi comunica aceste date. 

Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII decalara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a SOCIETATII si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

- activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea SOCIETATII si a tertilor cu care SOCIETATEA are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate SOCIETATII,
transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);
- cercetari de piata;

SOCIETATEA poate face cunoscute aceste informatii in cadrul dealerilor si agentilor sai pentru activitatile mentionate mai sus.

SOCIETATEA nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul SOCIETATII.